Регистрация

онлайн списание - "Лейди Здраве" безплатно издание
     
Добре дошли в нашия магазин!

Категории с падащо меню

Гинексид вагинален душ

Код: 563896

Използвайте Гинексид вагинален душ при профилактиката и лечението на вагинални инфекции, протичащи с неприятна миризма, възпаление и сърбеж.

 
✿ активни природни есктракти;
✿ тънък и ергономичен апликатор;
✿ удобно и компактно шише;
✿ усещане за чистота и свежест;
✿ натурален аромат на Роза и Лавандула;
✿ дълготрайно действие.

 

В миналото всяка жена имаше на разположение вагинален душ в дома си, с който извършваше ежемесечната хигиена на влагалището си. С течение на времето и събирането на аргументи за и против този хигиенен навик, се стигна до извода, че вагиналните душове не бива да се използват за редовна хигиена от здравата жена. Основният аргумент в полза на това твърдение е, че наред с болестотворните фактори и причинители с вагиналните душове се отмива и полезната флора (или защита) на влагалищната стена. От гледна точка на съвремието, редовното използване на вагинални душове при здравата жена се смята за нехигиенично и противопоказно, основно поради краткото време на контакт между активните съставки в самия душ и вагината. Нещо повече, днес преобладава мнението, че по-скоро вагиналният душ  представлява рисков фактор за прехвърляне на инфекция във влагалището (чрез допира на ръцете, не винаги добре запазената чистота на апликаторите и др.), а понякога и като фактор за развитие на циститни прояви – поради близостта на входовете на влагалището и уретрата при жената. Затова днес вагиналните душове не се възприемат като хигиенно средство, а само като средство, с помощта на което трябва да се отмие нещо чуждо, болестотворно и абнормно.

Кога да използваме Гинексид вагинален душ?
✿ периода веднага след приключване на менструалния цикъл;
✿ след използване на локални контрацептиви;
✿ след сексуален контакт;
✿ в случай на необичайна вагинална секреция;
✿ за да отмие остатъци от различни терапевтични средства, поставени във влагалището;
✿ в периода на пуерпериума (или периода след раждане);
✿ преди започване на лечение по повод бактериална или гъбична инфекция, за да може да се отмие наличната секреция или течение и да се осигури максимален контакт между антибиотичните и антимикотичните овули или глобули и влагалищната лигавица.
 
Какво съдържа Гинексид вагинален душ?
Гинексид вагинален душ съдържа специално подбрани активни природни екстракти, които заедно осигуряват силно и дълготрайно действие. (научи повече по - долу в Подробно описание)

 

ТЪРСЕТЕ В АПТЕКИТЕ!

Гинексид вагинален душ е продукт от новата линия за грижа за жената - ГИНЕКСИД на Фарма Дерма Италия. Серията Гинексид е създадена, за да отговори на всички съвременни изисквания за висок клас медицинска козметика за интимна хигиена.

Научи повече за Гинексид пяна тук. Научи повече за Гинексид овули тук.

Цена: 15.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания

Показания
Гинексид вагинален душ се използва за:
✿ ежедневна интимна хигиена;
✿ интимна хигиена след менструация;
✿ интимна хигиена след сексуален контакт;
✿ в случай на обилна секреция;
✿ след употреба на локални контрацептиви (първо четете инструкциите на контрацептивите);
✿ за почистване и премахване на следи от лекарства за вагинална употреба;
✿ в следродовия период (за външна промивка на перинеума).
 
Какво представлява продукта и какво е предназначението му
Вагиналната бактериална флора се състои от множество и различни видове микроорганизми, чиито основни функции са да поддържат здравето на вагиналната среда. Балансът между тези видове може да бъде нарушен поради различни причини, включително при контакт с микроорганизми, различни от тези, които обикновено присъстват във вагиналната среда, промените в начина на живот или хормонални промени. Гинексид вагинален душ съдържа съставки с натурален произход, които отговарят на нежната физиология на лигавицата и помагат за поддържане на подходящия баланс на вагиналната бактериална флора. Освен това, Гинексид вагинален душ има успокояващо и деконгестанто действие и може да се използва дори и при наличието на патологии (специфични и неспецифични вулвовагинити, раздразнения на перианалната-генитална област) и / или във връзка със специфично лечение, като по този начин помага за облекчаване на симптоматика: сърбеж, парене, болка и възпаление.
 
Състав 
Вода, дестилирана розова вода, дестилирана вода от лайка, дестилирана вода от Хамамелис, хлорхексидин диглюконат, есенция от лавандула, млечна киселина, кокамидопропилбетаин, бутил (26) ОЕ (26) OP,хидрогенирано рициново масло (40) ОЕ.

Дестилирана вода от ХамамелисХамамелис е средство от хомеопатията с изразен противовъзпалителен ефект, който премахва отока  и сърбежа на засегнатите тъкани, чрез съдосвиващия си ефект. Облекчава сухотата и раздразнението. Хамамелис е подходящо средство за повлияване на варикозни промени на външните полови органи на жената.
Дестилирана вода от ЛайкаЛайката е изпитано средство при възпалителни процеси на кожата и лигавиците с противовъзпалителен, омекотяващ и успокояващ ефект.
Дестилирана розова вода и Есенция от Лавандула.
Усещането за чистота и свеж натурален аромат на Роза и Лавандула дават на жената:
  • възможност да се чувства удобно и спокойно в по-деликатите периоди от живота си (менструация, периода след раждане);
  • комфорт при справянето с неприятната миризма на инфекциозната секреция или течение, докато приложеното основно лечение елиминира патогенните бактерии и гъби.
Хлорхексидин. Ново поколение антисептик, с доказан в клиничната практика  антибактериален ефект и отговарящ на условието минимална концентрация, при минимален период на контакт с кожата, който осигурява максимална антибактериална активност. Това прави Хлорхексидина удобен за ежедневно приложение, без риск от алергични реакции и раздразнения.
Млечна киселина
Тя е част от естествената микрофлора на  лигавицата.

Как се използва продукта
Измийте ръцете си преди и след употребата на медицинското изделие. Всяко шише съдържа готова за един душ доза. Завъртете горната част на върха с форма на пеперуда до счупването й и поставете с натискане канюлата върху горната част на шишето. Внимателно поставете канюлата във вагината и стиснете шишето, което за предпочитане трябва да бъде обърнато надолу. Постепенно вкарайте целия разтвор във влагалището. След края на душа подсушете внимателно външната част на вагината без да отмивате. Вагиналният душ може да се направи в различни позиции: в седнало положение на биде или върху тоалетната чиния, в изправено положение под душа или във ваната, с единия крак облегнат на ръба. Не използвайте повторно шишето и канюлата след употреба и ги изхвърлете.  Препоръчва се лична употреба на медицинското средство.
 
Кога и колко дълго да се използва продукта
Използвайте 1 -2 единични дози на седмица или по лекарско предписание.
 
Кога не трябва да се използва продукта
В случай на индивидуална свръхчувствителност към една от съставките на продукта

 

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE

 

Гинексид вагинален душ е произведен от водещата в грижата за женското здраве италианска компания Farma Derma при спазени европейски и световни норми на производство. Целта на компанията е създаването на иновативни продукти за здравето и доброто самочувствие на жените. Компанията фокусира своите изследвания и стратегии за развитие върху съединения с натурален произход, а не върху синтетични молекули.

 

Производител

FARMA-DERMA s.r.l. Via dei Bersaglieri, 10 - 40010 Sala Bolognese (BO)  ИТАЛИЯ (ITALY)

Дистрибутор 

Натурфарма България ЕООД гр.София 1164, ул. Янко Софийски 21, тел: 02 / 963 33 59