Регистрация

онлайн списание - "Лейди Здраве" безплатно издание
     
Добре дошли в нашия магазин!

Категории с падащо меню

ЦиКатридина маз / Cicatridina ointment

Код: CIKOI_12

Охлузвания, рани, изгаряния? ЦиКатридина маз е бързо и ефикасно решение.

ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей  са №1 продукти за бързо и естетично заздравяване при кожни наранявания и изгаряния на Фарма Дерма – Италия.

 

 

Нараняванията са неизменна част от ежедневието ни. Често, една обикновена рана ни създава неприятности и усложнения. Прилагането на продукти, съдържащи хиалуронова киселина (ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей) веднага след нараняване, осигуряват по-бързо, по-безболезнено и естетично оздравяване на засегнатата повърхност и предпазват от поява на инфекции. Когато раните са инфектирани, ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей са необходими за тяхното лечение.

 

ЦиКатридина маз е подходящ за прилагане при:

разкъсни рани, охлузвания и протърквания;

слънчеви изгаряния и изгаряния при битови инциденти;

 наранявания при козметични процедури (бръснене, епилация и др.); 

при хирургични рани – първично и вторично обработени (вкл. отворени рани). 

Травми при деца:

 охлузвания;

 порезни рани;

 разкъсни рани.

 
Кога е препоръчително да използваме ЦиКатридина под формата на маз?
 
 ЦиКатридина маз е по-удобна форма при наличие на ранева повърхност върху малки повърхности – лице, ръце или неудобни за достигане повърхности – какъвто е гърбът.ЦиКатридина спрей в тези случаи е по - неудобен, защото се разпрашава и при използване върху лицето може да попадне в очите.
 
ЦиKатридина маз е препоръчително да се използва при по-сериозни изгаряния от 2-ра степен, в сравнение с ЦиКатридина спрей той осигурява повече влажност, което е необходимо условие при лечение на по – тежките изгаряния.
 
 Цикатридина маз може да се използва при всички видове атрофични рани (постфлебитна язва, язва от стаза, диабетна язва, варикозна язва, др.). Хлорхексидинът, който се съдържа в ЦиКатридина маз притежава мощен антисептичен ефект, като по този начин елиминира появата на инфекции, което пък от своя страна е абсолютно задължително условие за започване на процеса на оздравяване.

 

ЦиКатридина маз е специално разработена патентована формула, която съдържа:
 
Хиалуронова киселина -  притежава уникалната способност да свързва водните молекули, активизира процеса на възстановяване, стимулира регенерацията на тъканите и ускорява зарастването на повърхностни и дълбоки рани, подтиска процеса на възпаление.
Бадемово масло - притежава противовъзпалително и обезболяващо действие. Възстановява еластичността на тъканите, стимулира епителизацията на кожата и лигавицата.
Хлорхексидин - ново поколение антисептик, с доказан в клиничната практика антибактериален ефект, който осигурява максимална антибактериална активност.
 

Цена: 17.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания

 

 

 

показания:
Допълнително лечение при възстановителни процеси на повърхностни и дълбоки рани (охлузвания, разкъсни рани, изгаряния, хирургични рани, декубитални наранявания и язви) от всякакъв произход. 
 
 

 

състав:
Вода, течен парафин, цетил-стеарил алкохол, масло от сладък бадем, полиоксиетилен (2) стеарил етер, полиоксиетилен (21) стеарил етер, глицерин, сорбитол 70%, силиконово масло, хлорхексидин диглюконат 20%, имидазолидинил урея, натриева сол на хиалуронова киселина, натриева сол на ЕДТА, ВНТ. туба от 60 г 
 
 
начин на приложение:
Внимателно почистете зоната, която ще бъде третирана преди всяка апликация. Нанесете върху засегнатата зона чрез нежни масажни движения. При необходимост защитете с  марля. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употребата на медицинското изделие.
 
противопоказания:
Известна свръхчувствителност към компонентите. Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да Ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, не описани в тази листовка, информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

 

 

 

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE0373

 

 

 

 

 

 

 

 

производител:

FARMA-DERMA s.r.l. Via dei Bersaglieri, 10 - 40010 Sala Bolognese (BO)  ИТАЛИЯ (ITALY)

дистрибутор:

Натурфарма България ЕООД гр.София 1164, ул. Янко Софийски 21, тел: 02 / 963 33 59