Регистрация

онлайн списание - "Лейди Здраве" безплатно издание
     
Добре дошли в нашия магазин!

Категории с падащо меню

Гинексид вагинални овули

Код: 698

 
Гинексид овули осигуряват успокояваща и ефективна защита на влагалището за дълъг период от време
 
✿ образува защитен филм върху влагалищната стена;
✿ противовъзпалително и антибактериално действие;
✿ защита за дълъг период от време.
 
Какво е различното в Гинексид вагинални овули?
Гинексид вагинални овули e нова форма за хигиена и профилактика на влагалището, позволяваща образуването на филм върху влагалищната стена, като по този начин активните съставки в овулите оказват своето противовъзпалително и антибактериално действие за дълъг период от време, справяйки се с наличното възпаление, сърбеж, парене и секреция. Формата на овули отговаря на съвременната концепция за надеждна хигиена на влагалищната стена.
Гинексид вагинални овули напълно замества и притежава значителни предимства пред вагиналните промивки и душове.
 
Защо здравата жена трябва да използва вагинални овули вместо вагинален душ?
От няколко години насам вагиналните промивки или душове не се препоръчват като хигиенна мярка за здравата жена, защото едновременно с отмиването на налични рискови фактори, те отмиват и естествената защита на влагалищната лигавица. Друг недостатък на вагиналните душове е недостатъчният и къс период на контакт между активните съставки на душовете и вагиналната лигавица. Вагиналният душ, спрямо сегашното схващане, е средство, което трябва да се използва, за да се отмие кръв, налични остатъци от приложено вагинално лечение, лохии след раждане, абнормна секреция или влагалищно течение.
 
Кога да се използва Гинексид вагинални овули?
Хигиенната профилактика на влагалището трябва де се извършва поне два пъти на година или Гинексид вагинални овули трябва да се прилага задължително преди и след приключване на летния сезон, тъй като това е периодът от годината, в който рискът от сблъсък с фактори на инфекция е най - висок. Профилактичният курс два пъти в годината цели запазване и поддържане на здрава и балансирана вагинална среда.
Гинексид вагинални овули трябва да се използва и при всички случаи на оплаквания като сърбеж, парене, раздразнение или секреция без наличен бактериален или гъбичен причинител, нуждаещ се от антибиотично или антимикотично лечение.
Използвайте Гинексид вагинални овули и при всяка среща с фактори с висок риск – прекомерно задържане на дамски превръзки или тампони, непланиран контакт с нов сексуален партньор, използване на несигурни водни басейни и др. Гинексид вагинални овули може да бъде използван и след приключването на всяко лечение по повод бактериална или гъбична инфекция в един или в няколко поредни месеца, според преценката на лекуващия ви лекар, с цел предотвратяване на риска от повторение на инфекцията.
 
Какъв е съставът на Гинексид овули?
Гинексид вагинални овули съдържа специално подбрани активни природни екстракти, които заедно осигуряват силно и  дълготрайно действие. (научи повече по - долу в Подробно описание)

 

Гинексид вагинални овули ви защитават за дълъг период от време! Здравей здраве!

 

ТЪРСЕТЕ В АПТЕКИТЕ!

Гинексид вагинални овули е продукт от новата линия за грижа за жената - ГИНЕКСИД на Фарма Дерма Италия. Серията Гинексид е създадена, за да отговори на всички съвременни изисквания за висок клас медицинска козметика за интимна хигиена.

Научи повече за Гинексид пяна тук. Научи повече за Гинексид вагинален душ тук.

Цена: 15.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Добави в списъка с желания
 
Какво представлява продукта и какво е предназначението му
Женската репродуктивна система е изложена на постоянно взаимодействие с околната среда и е в контакт с различни чужди външни и вътрешни фактори. Това е причината половата система на жената да бъде постоянно атакувана и подложена на риск от развитие на бактериални и/или микотични инфекции. Естествената защита на вагината представлява бактериална микрофлора, съставена от 90% лактобацили. Физиологичният баланс на вагиналната флора може да бъде нарушен при различни ситуации включващи физически и емоционален стрес, сексуална активност, контрацептиви, лечение, др. и да стане уязвим към атаките на множество бактериални и/или гъбични причинители.
 
Показания
Гинексид вагинални овули е предназначен за интимна хигиена на жената поради своето успокояващо,антибактериално, защитно и балансиращо действие. Комбинацията от съставки с натурален произход помага за предпазване и/или намаляване на тежестта на възпалителните процеси.
 
Състав
Полусинтетични глицериди, маслен екстракт от Хамамелис, маслен екстракт от Лайка, витамин Е ацетат, хлорхексидин диглюконат.

Маслен екстракт от ХамамелисХамамелис е средство от хомеопатията с изразен противовъзпалителен ефект, който премахва отока  и сърбежа на засегнатите тъкани, чрез съдосвиващия си ефект. Облекчава сухотата и раздразнението. Хамамелис е подходящо средство за повлияване на варикозни промени на външните полови органи на жената.
Маслен екстракт от ЛайкаЛайката е изпитано средство при възпалителни процеси на кожата и лигавиците  с противовъзпалителен, омекотяващ и успокояващ ефект.
Витамин Е. Стимулира процесите на регенерация и премахва възпаленията, нормализира хидробаланса на кожата и помага за възстановяването на структурата й.
Хлорхексидин. Ново поколение антисептик, с доказан в клиничната практика антибактериален ефект и отговарящ на условието минимална концентрация, при минимален период на контакт с кожата, който осигурява максимална антибактериална активност. Това прави Хлорхексидина удобен за ежедневно приложение, без риск от алергични реакции и раздразнения.

Опаковката съдържа 10 вагинални овули от 2 гр. ℮.
 
Как се използва продукта
Извадете овулата като издърпате двата предварително срязани края на блистера и я поставете дълбоко във влагалището. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употреба на медицинското изделие.
 
Кога и колко дълго да се използва продукта
Поставяйте по една овула вечер или както е предписано. Продължителността на приложение зависи от развитието на симптомите, ако е необходимо вагиналните овули Гинексид могат да се използват за дълъг период от време.
 
Кога не трябва да се използва продукта
В случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта.
Бременност и кърмене
Безопасността при употреба на вагиналните овули Гинексид по време на бременност и кърмене не е демонстрирана. При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.
Използването на продукти за локално приложение, особено за по-дълги периоди от време, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте за това вашия лекар или фармацевт.
Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте.

 

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE

Гинексид овули са произведени от водещата в грижата за женското здраве италианска компания Farma Derma при спазени европейски и световни норми на производство. Целта на компанията е създаването на иновативни продукти за здравето и доброто самочувствие на жените. Компанията фокусира своите изследвания и стратегии за развитие върху съединения с натурален произход, а не върху синтетични молекули.

Производител

FARMA-DERMA s.r.l. Via dei Bersaglieri, 10 - 40010 Sala Bolognese (BO)  ИТАЛИЯ (ITALY)

Дистрибутор 

Натурфарма България ЕООД гр.София 1164, ул. Янко Софийски 21, тел: 02 / 963 33 59